Wat moet ik eten en wat moet ik vermijden?
- Gepubliceerd in Gezondheid
- Lees 675 keer
Gelieve specifiek te zijn! Het hangt ervan af. Voedingsbehoeften zijn gebaseerd op een aantal verschillende factoren. Gewicht en bestaande aandoeningen zoals hoge cholesterol en hoge bloeddruk zijn belangrijk bij het bepalen van een geschikte maaltijd plan. De meeste mensen met type 2 diabetes moeten al deze aandoeningen te behandelen.
Suikers en zetmeel zijn primair verantwoordelijk voor een hoge bloedsuikerspiegel na een maaltijd. Deze omvatten fruit, sap, melk, frisdrank, toetjes, bonen, erwten, brood, pasta, rijst, aardappelen en maïs. Een matige beperking van deze vormen van koolhydraten helpt controle na de maaltijd de bloedsuikerspiegel. Het beperken van deze voedingsmiddelen te veel kan ook schadelijk zijn, dus is het belangrijk om professionele begeleiding te zoeken bij het kiezen van een geschikte hoeveelheid koolhydraten. Het vermijden van gebakken voedsel en vet vlees (gehakt, worst, spek, worst, hotdogs) en het kiezen van gezondere koken oliën, zoals koolzaadolie en olijfolie in plaats van de verkorting, reuzel en boter, zal helpen de controle van uw cholesterolgehalte en kunnen helpen met gewicht verlies.
Als hoge bloeddruk is een punt van zorg, dan zoutbeperking en gewichtsverlies kunnen nuttig zijn. Het wegwerken van ingeblikte en Jarred items (tenzij ze laag natrium) en het verminderen van toegevoegd zout kan helpen verlagen van uw bloeddruk. Het gebruik van vers of bevroren voedsel is een veel betere keuze als het verminderen van uw inname van natrium.
Bij een poging gewichtsverlies, kleinere porties van hoge calorie dichtheid voedingsmiddelen zoals vleeswaren, vetten en geraffineerde suikers zijn belangrijk. Toenemende delen van lage calorie voedsel zoals groenten kan je een vol en dus minder kans te knabbelen op voedsel dat niet zo gezond voelen. Zoals met een gewichtsverlies programma is het raadzaam dat u uw arts te raadplegen voordat u begint met sporten.
Een ideale maaltijd voor iemand met typische type 2 diabetes die gewend is aan het nuttigen van ongeveer 2000 calorieën per dag en die geïnteresseerd is in gewichtsverlies bestaat uit:
Vezels> 10 g / maaltijd
Natrium <650 mg
Koolhydraten ~ 45 g / maaltijd
Vet <20 g / maaltijd
Verzadigd vet <5 g / maaltijd
Cholesterol <60 mg
Eiwit 35 g / maaltijd
(28 g = 1 oz)
Volgen van deze richtlijnen moeten de aanbevolen 1-pond-per-week gewichtsverlies te produceren. Let er echter op, dat alle veranderingen in het dieet met betrekking tot uw specifieke gezondheidstoestand moet worden beoordeeld door uw zorgverlener. Degenen die nierproblemen hebben gevorderd kan nodig zijn om delen van eiwitten te verlagen.
Om te bepalen of u voldoet aan deze aanbevelingen moet je kijken naar de voedsel-label. Al deze informatie kan er worden gevonden.